Så här döljer du Facebook-vännerlistan

Facebook förra onsdagen meddelade nya integritetsinställningar som ger användarna ytterligare kontroll över vilken information de delar, samtidigt som de tar bort möjligheten att dölja några bitar information från allmänheten.

En särskild del av allmänt tillgänglig information - användarnas vänner listor - orsakade lite uppror från ett antal sektorer, inklusive affärsmän som inte nödvändigtvis vill exponera sina professionella nätverk för allmänheten och deras konkurrenter. Det är också ett problem för vissa föräldrar som kanske inte vill att deras barn - eller en lista över sina barns vänner - ska vara allmänt tillgängliga.

Facebook snabbt backtracked. En dag senare meddelade företaget på sin blogg att användarna nu kan avmarkera alternativet "Visa mina vänner på min profil" i rutan Vänner på deras profil så att din vänlista inte kommer att visas på din offentligt synliga profil.

Tyvärr var de inte så tydliga på exakt hur du gör förändringen. Du kommer inte hitta den här kryssrutan i dina Facebook-sekretessinställningar. I stället måste du följa dessa steg:

1. Klicka på Profil på den blå fältet a överst på skärmen:

2. Bläddra ner till början av din Vänner lista och klicka på pennan till höger om ordet Vänner:

3. Avmarkera rutan som säger "Visa vänlista till alla":

Du kan inte dölja dina vänner från dina vänner och applikationer

Om du avmarkerar den rutan kommer den att gömma din vänlista när en icke-Facebook-vän visar din offentliga profil, men den kommer inte att gömma din Facebook-väntelista från dina vänner när de tittar på din profil. Dessutom kommer denna information att vara tillgänglig för applikationer och applikationsutvecklare.

Dessutom gömmer inte detta förfarande annan tillgänglig information, inklusive ditt namn, profilbild, kön, nuvarande stad, nätverk du tillhör och sidor du är en fan av.

Dubbelkontrollera dina sekretessinställningar

De flesta Facebook-användare har nu gått igenom den obligatoriska sekretessinställningsguiden, men du kan när som helst återkomma dina inställningar genom att sväva över inställningarna i verktygsfältet längst upp på skärmen och välja sekretessinställningar. Om du inte gör det kan en hel del av din information vara tillgänglig för allmänheten, inklusive namnen på dina barn och andra familjemedlemmar (med länkar till deras Facebook-konton), din relationsstatus och var du arbetar.

För att få reda på hur din Facebook-profil ser ut till allmänheten, klicka på Profilinformation i sekretessinställningar och sedan på Förhandsgranska min profil ... längst upp till höger på den sidan.

 

Lämna Din Kommentar